Evighetsrosor – Vad är det?

100% Äkta, Långvariga rosor
Dela
Vad-är-evighetsrosor-bild-banner

Evighetsrosor har på senare tid gjort ett avtryck på sociala medier och internationellt. Du har förmogligen kommit i kontakt på ett eller annat sätt utan att tänka på det. Reklamkampanjer online lyfter fram att dessa rosor håller upp i upp till 5 år – kanske till och med i en evighet? Oavsett, så lever den vanliga rosen bara i upp till 10 dagar. Mer eller mindre. Nedan besvarar vi frågan: Vad är evighetsrosor? och förklarar hur processen går till, från vanlig ros till en evighetsros.

Vad är evighetsrosor?

Evighetsrosor är framställd av en speciellt utvald art av naturliga rosor. Istället för att lämna rosorna för att torkas, lägger man in de för en återfuktande process där man ersätter rosens naturliga saft.

Hur ser processen ut?

Först skördas rosorna – plockas när de är som vackrast innan de sedan behandlas för att stabiliseras i tillväxtprocessen. Genom att ersätta rosens naturliga sap med syntetisk färg sap bibehåller rosen sin naturliga, mjuka, silkes kronblad och ljusa färger. Syntetisk färg sap innehåller en blandning av glycerin, vatten, färg och andra växtelement. Vätskan lyfter sig gradvis genom stammen tills den ersätter saften.

Vad är SAP?

SAP är en vätska i växter och rosor som transporterar vatten och näringsämnen till hela växten, från roten till stjälk och blomma. Det tar endast några dagar innan processen är klar och plantan är redo att användas. Evighetsrosor kan på detta vis bibehålla sin naturliga känsla precis som färsk plockade blommor. Det är denna process som förlänger rosens livslängd, utökar färgmöjligheterna, storlek och form. En miljövänlig process som bevarar rosens skönhet under lång tid. Utöver vårt utbud på Elegant Roses kan man skräddarsy unika uppsättningar av rosor beroende på din preferens.

Rosor med lång hållbarhet

Slutprodukten är en vacker, flexibel blomma med 100% naturlig utseende. Långlivade rosor av högkvalitet som håller över 1 år med minimal vård. I de rätta händerna till och med flera år. Rosens ultimata skick beror på miljöförhållande och vård. Dessa rosor har inte fått sitt namn från det tomma intet. Det är från rosens långa hållbarhet den får namnet “Evighetsrosor”.

En kort sammanfattning om “Vad är evighetsrosor?“:

  • SAP är en vätska i växter och rosor som transporterar vatten och näringsämnen till hela växten.
  • Evighetsrosor är riktiga rosor som tas fram av en återfuktande process där man ersätter rosens naturliga saft.
  • Ersätter rosens naturliga sap med syntetisk färg sap. På så sätt bibehålla rosens skönhet.
  • Syntetisk färg sap innehåller en blandning av glycerin, vatten, färg och andra växtelement.
  • Möjligt att skräddarsy unika uppsättningar av rosor beroende på färg och preferens.
  • Hållbara evighetsrosor av hög kvalitet som håller över 1 år.

Läsa mer om evighetsrosor?

På vår hemsida kan du läsa om våra mycket enkla skötsel råd. Det är 3 steg för dig att följa för att hålla dina evighetsrosor i toppskick. För annan intressant läsning: 10 intressant fakta om rosor.