Rosornas betydelse – Naturliga & Unika Rosfärger

Dela

Vi har i ett tidigare inlägg gått över de vanligaste rosfärgerna som växer naturligt. Dessa färger inkluderar röd, vit, gul och rosa. Vi går vidare till andra mer unika och exotiska rosfärger som finns att välja. I och med, att man brukar säga – desto djupare färgen på ros, ju starkare är passionen. Så känns därför passande att börja med den mörkaste färgen av alla: svart Sedan fortsätter på samma spår. Först för att klargöra skillnaden på de olika färgtypen.

Vad är skillnaden mellan naturliga och färger som inte växer i naturen?

För att klargöra skillnaden enkelt, kan man säga att man genom en förkylningsprocess och att färga den vita rosen i en viss färg får t.ex. fram den svarta rosen.

 

Svart

”Death & rebirth”

Den svarta rosen växer inte naturligt. När du ser “svart” är det antingen väldigt mörkröd eller lilafärgad. Svarta rosor framställs genom att färga vita rosor. Svarta rosen symboliserar död, återfödelse och farväl.

Vill du köpa svarta rosor men osäker till vilka tillfällen?

Passar till begravning – men var uppmärksam, känner du den bortgångna och dennes familj? Om inte, kan svarta rosor uppfattas som gotisk.

 

Vinröd

”Unconscious Beauty”

Denna färg är väldigt romantisk, en av rosornas naturligt mörkaste färger som symboliserar medvetslös skönhet. Vinröda rosor är utmärkt för romantiska tillfällen och för att blanda med röda och/eller rosa rosor.

Vill du köpa gröna rosor men osäker till vilka tillfällen?

 

Lila

Enchantment”

Symboliserar förtrollning, kärlek vid första ögonkastet och det mystiska. För ännu djupare lila färger blir symboliken kunglighet, fascination och beundran. Lila är väldigt speciell och intressant val av rosor. Ljusare toner eller lavendelfärgade rosor skickar budskap av kärlek vid första ögonkastet.

Vill du köpa gröna rosor men osäker till vilka tillfällen?

Lila i överlag är passande till alla romantiska tillfällen. Speciellt för någon som har en spirituell eller mystisk sida. Är vackra i kombination med röd, rosa eller vinröda rosor.

Blå

The unattainable and the mysterious.”

Den blåa färgen växer inte i naturen, utan naturliga rosor som anses vara blåa är egentligen blåtonad lila. Symboliserar det mystiska och ouppnåeliga.

Vill du köpa blåa rosor men osäker till vilka tillfällen?

Blåa rosor är inte associerade med många tillfällen, kanske på grund av att den inte växer naturligt. Det enigmatiska meddelandet gör så denna ros färg är utmärkt för att skicka ett budskap till en hemlig beundrare.

Blue roses are often portrayed in literature and art as symbols of love, prosperity, or immortality.

“Jag kan inte få dig men jag kan inte sluta tänka på dig”

Orange:

”Fascination”

Denna färg är främst romantisk i naturen. Orange symboliserar fascination, passion, entusiasm, attraktion och lust. Passar utmärkt för romantiska tillfällen. Orange är en ovanlig färg men ett mycket bra val för alla hjärtans dag och årsdagar. Fungerar även till bröllop.

Persika färgad (rosa/gul tonad)

”Modesty”

Dessa rosa och gul tonade rosor symboliserar uppriktighet, tacksamhet och sympati. Bäst och väldigt passande som tack present. Om du har nyligen blivit av med någon är denna färg ett bra val som sympatibukett. Ljus persika färgade rosor är utmärkt för att symbolisera beundran, och ännu mer så i kombination med rosa rosor.

Vill du köpa gröna rosor men osäker till vilka tillfällen?

Skicka som ett tack eller till någon i sorg.

Grön

”Confession of love”

Grön är en lugnande färg som har nära band till den naturliga världen. Gröna rosor symboliserar fred, spirituell föryngring, lugn och fertilitet. Ljusa toner av grön växer naturligt, men mörkare toner är endast möjligt genom artificiellt färgade rosor för t.ex. St. Patricks day.

Vill du köpa gröna rosor men osäker till vilka tillfällen?

– Som symbol för fertilitet är den passande till nyblivna föräldrar.

– Till spirituella händelser som dop eller konfirmation.

– Som en symbol för fred är gröna rosor också utmärkt som begravningsblomma.